دکتر شاهين دادخواه از انفرادی سپاه: مانورهاى موشکى، ابزار جناحى تندروها شده است

1426715_608806175844942_84236483_nفعالان در تبعيد: دکتر شاهين دادخواه، ديپلمات ارشد حسن روحانى در شوراى عالى امنيت ملى در دوران رياست جمهورى محمد خاتمى که دوران ۷ سال حبس به اتهام جاسوسى براى دول متخاصم را در بند ٣۵٠ اوين، مى گذراند، معتقد است که هرچند در پيمان ان پى تى  اشاره اى به فعاليتهاى موشکى نشده اما در فرايند اعتماد سازى دو جانبه براى نيل به توافق هسته اى نهايى، اين موضوع اهميت ويژه اى دارد.

او که از زمان روى کار آمدن حسن روحانى، براى چهارمين بار به انفرادى سپاه منقل شده، در چهارمين  روز انتقال به انفرادى سپاه، طى مقاله کوتاهى فعاليتهاى غير ضرورى موشکى جمهورى اسلامى ايران را دليل يک دهه اختلاف ايران با غرب در مذاکرات هسته اى مى داند و دستاويز قرار گرفتن امنيت ملى، براى رقابتهاى جناحى، توسط گروههاى تندرو در جمهورى اسلامى ايران را مورد انتقاد قرار مى دهد.

متن کامل مقاله دکتر شاهين دادخواه، از انفرادى ٢ الف سپاه، که توسط «کمپين صلح فعالان در تبعيد» منتشر مى شود، به شرح زير است:

بنيان نظرى و عملى مذاکرات کنونى هسته اى ايران طى سالهاى ١٣٨۴-١٣٨٢ شکل گرفت. و بعد از روى کار آمدن احمدى نژاد معماران اين بنيانها، آنها را در مرکز تحقيقات استراتژيک به رياست آقاى حسن روحانى بصورت نظرى ادامه دادند.

با پيروزى آقاى روحانى در انتخابات رياست جمهورى سال ۹٢، تعدادى از اين همکاران سابق کنار گذاشته شدند. ولى عده اى ديگر بخش قابل توجهى از همان برنامه ها و استراتژيهاى طراحى شده در گذشته را ادامه دادند. لازم به ذکر است که مسايل موجود در مذاکرات هسته اى ايران و گروه ١+۵ از  ده سال پيش تا کنون تغيير چندانى نکرده است زيرا اختلافات مانع از حل وفصل آنها شده است. مثلا موضوع مطالعات ادعايى همچنان لاينحل باقى مانده است.

 در اين ميان فعاليتهاى موشکى جمهورى اسلامى ايران هم از جمله مسايلى است که طى يک دهه گذشته محل اختلاف ميان ايران وغرب بوه است. در اوج مذاکرات هسته اى در سال ١٣٨٣ يعنى در سالى که توافق بروکسل انجام شده و نيز مذاکرات معروف پاريس که تا سال ١٣٨۴ ادامه يافت، اين موضوع مورد توجه شورايعالى امنيت ملى بود.

 در آن زمان اينجانب ( شاهين دادخواه ) و برخى ديگر از دوستان بر اين باور بوديم که گسترش بى دليل برخى فعاليتهاى موشکى غير ضرورى و مذاکرات هسته اى را مشکلتر و پيچيده تر خواهد کرد و لذا با اين کار مخالف بوديم. اروپاييها همواره در مذاکرات نگرانى خود را از بابت گسترش و توسعه موشکهاى دور بردى که ميتوانستند اروپا را هدف قرار دهند، ابراز ميکردند و ميگفتند اگر روزى ايران بتواند کلاهک هسته اى و يا شيميايى سوار اين موشک ها بکند، شرايط براى آنها خيلى دشوارتر شده و تهديد ايران براى  آنها جدى خواهد شد. از اين رو پيشنهاد ما اين بود که تا رسيدن به يک توافق پايدار فعاليتهاى موشکى حساس را متوقف کنيم.

 البته بعد از روى کار آمدن دولت احمدى نژاد همه چيز تغيير کرد و از جمله نحوه گسترش فعاليتهاى موشکى.

 امروزه هم غربى ها دوباره نگرانى خود را در اين موارد به صراحت اعلام ميکنند و خواهان آن هستند که براى نيل به يک توافق هسته اى بلند مدت ايران فعاليتهاى موشکى خود را کاهش دهد.

 هرچند در پيمان ان پى تى  اشاره اى به فعاليتهاى موشکى نشده است. اما در فرايند اعتماد سازى دو جانبه اين موضوع اهميت ويژه اى دارد و نشانه اى از حسن نيت طرفى تلقى ميشود که ميگويد قصد فعاليت نظامى هسته اى ندارد.

 برزيل و آرژانتين در دهه ١٣۹٠ از همين طريق يعنى کاهش فعاليت هاى موشکى، در موضوع هسته اى اعتماد سازى کردند. در حال حاضر نيز يکى از مهمترين اختلافات ميان ايران و آژانس اين است که آژانس و برخى کشورهاى غربى ادعا ميکنند ايران خرج يک نوع موشک را طورى تغيير داده است که بتواند با خود کلاهک هسته اى حمل کند.

 ايران چنين ادعايى را بى اساس ميداند. براى حل اين معضل شايد اولين گام اين باشد که ايران برخى مانورهاى  موشکى غير ضرورى را متوقف کند. متاسفاته برخى گروهاى تندرو اين موضوع را بهانه اى براى مانورهاى سياسى قرار داده اند. و ميخواهند اين موضوع مربوط به امنيت ملى را به موضوعى جناحى و گروهى تبديل کنند.

دکتر شاهين دادخواه

مشاور پيشين  شورايعالى امنيت ملى

  بند ٣۵٠ اوين

 دکتر شاهين دادخواه مشاور ارشد حسن روحانى در شوراى عالى امنيت ملى و از اعضاى تيم مذاکره کننده هسته اى به رياست حسن روحانى در زمان رياست جمهورى محمد خاتمى است که از اواخر سال ٨۹ توسط وزارت اطلاعات دستگير و به اتهام همکارى با دول متخاصم بازداشت شده است.

او شنبه ۱۷ اسفند۹۲، براى دومين بار طى بيست روز گذشته، و چهارمين بار پس از انتخابات خرداد۹۲، به بند ۲ الف سپاه منتقل شد،
بنا به گفته يکى از آگاهان به اين پرونده، اين انتقال ها و بازجوييهاى صورت گرفته توسط اطلاعات سپاه، در ارتباط با مقالات انتقادى وى در خصوص مذاکرات هسته اى و گسترش فعاليت موشکى سپاه، که يکى از موارد مورد اختلاف از سوى طرف اروپايى است که در طى سالهاى گذشته تا کنون لاينحل باقى مانده، مى باشد.

دکتر شاهين دادخواه از زمان بازداشت (سال۸۹) تاکنون براى همراهى با اطلاعات سپاه و اقرار به پذيرش اتهامهاى واهى تحت انواع شکنجه و فشارهاى روحى و روانى قرارداشته و از بسيارى حقوق اوليه يک زندانى محروم بوده است که از آن جمله مى توان به عدم برخوردارى از امکان ملاقات هفتگى با خانواده، محروميت از تماس تلفنى حتا با خويشان درجه يک، محروميت از درمان بيمارى عليرغم تاکيد بهدارى زندان اشاره کرد.

 هفته گذشته، پس از سه سال تحمل درد بيمارى، با اعزام وى به بيمارستان موافقت شد اما به جاى اعزام به بيمارستان، به دادسرا منتقل و مجددا مورد بازجويى قرار گرفت.

برخى نزديکان وى به اين کمپين اعلام کرده اند که پرونده و اتهام جديدى تحت عنوان «اجتماع و تبانى عليه نظام در بند۳۵۰ اوين»، عليه وى به جريان افتاده است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s